18.05.2019.

EcoTank pisači bitno se razlikuju od ostalih pisača – umjesto uložaka sadrže veliki spremnik za tintu koji možete puniti koristeći isporučene bočice s tintom. Od početka imate dovoljno tinte za ispisivanje do 14.000 stranica - to znači uštedu vremena i novca jer nećete često mijenjati uloške. Postavljanje je jednostavno, punjenje je pouzdano i uredno, ispisuju se stranice i stranice visoke kvalitete ispisa.

Vodeći na svjetskom tržištu

Epson je prvi stavio u ponudu pisače bez uložaka izrađene za tu namjenu i tvrtka je danas vodeći prodavač pisača sa spremnicima za tintu na svijetu5. Diljem svijeta prodano je preko 30 milijuna EcoTank pisača6.

Inteligentno dizajniran

S najnovijom generacijom namjenski izrađenih EcoTank pisača, spremnik za tintu dolazi smješten u prednjem dijelu pisača. Novi je dizajn kompaktan i omogućuje jednostavnost pristupa za punjenje kao i jasan pregled razine tinte. Poboljšani sustav za punjenje tinte osmišljen je tako da rizik od izlijevanja i nereda bude što manji.

Pouzdanost

Za razliku od ostalih proizvođača, Epsonove ispisne glave su trajne. Nećete morati štediti za zamjensku ispisnu glavu ili se susreti s nepraktičnosti postavljanja ispisne glave.

 

Navedene iskoristivosti računaju se na temelju Epsonove izvorne metodologije iz simulacije ispisa testnih uzoraka koji su definirani standardom ISO/IEC 24712. Navedene iskoristivosti NE temelje se na standardu ISO/IEC 24711. Navedene iskoristivosti mogu se razlikovati ovisno o slikama koje ispisujete, vrsti papira koji upotrebljavate, učestalosti ispisa i uvjetima u okolišu, npr. temperaturi. Tijekom početnog postavljanja pisača, određena količina tinte koristi se za ispunu mlaznica ispisne glave, pa iskoristivost početnog priloženog kompleta može biti manja

Za sve modele osim L805, L810, L850, L7160, L7180: Prosječan broj potrebnih uložaka/uštede postignute ispisom istog broja stranica uz korištenje bočica s tintom koje su uključene u EcoTank asortiman (osim L805, L810, L850, L7160), koji ne uključuje cijenu hardvera. Usporedba se temelji na prosjeku pisača EcoTank za format A4 u odnosu na prosjek 10 najprodavanijih modela u središnjoj i zapadnoj Europi te Bliskom istoku i Africi za razdoblje od travnja 2017. do ožujka 2018., prema evidenciji IDC EMEA Hardcopy Tracker (podaci za prvo tromjesečje 2018.) te IDC EMEA HCP (podaci za drugu polovicu 2017.). Troškovi ispisa izračunati su na udjelu spremnika s tintom standardne i XL veličine koje je tvrtka IDC pratila kroz isto referentno razdoblje na tržištima središnje i zapadne Europe te Bliskog istoka i Afrike. Prosječna prodajna cijena izračunata je dijeljenjem prihoda s brojem jedinica. Iskoristivost uložaka s tintom navedena je sukladno podacima na web-stranicama proizvođača. Za modele L805, L810, L850, L7160, L7180: Prosječna ušteda postignuta ispisom jednakog broja stranica pomoću bočica s tintom koje su dio linije EcoTank, ne uključujući cijenu hardvera. Usporedba se temelji na prosjeku pisača EcoTank za format A4 u odnosu na prosjek 10 najprodavanijih modela u središnjoj i zapadnoj Europi te Bliskom istoku i Africi za razdoblje od travnja 2017. do ožujka 2018., prema evidenciji IDC EMEA Hardcopy Tracker (podaci za prvo tromjesečje 2018.) te IDC EMEA HCP (podaci za drugu polovicu 2017.). Troškovi ispisa izračunati su na udjelu spremnika s tintom standardne i XL veličine koje je tvrtka IDC pratila kroz isto referentno razdoblje na tržištima središnje i zapadne Europe te Bliskog istoka i Afrike. Prosječna prodajna cijena izračunata je dijeljenjem prihoda s brojem jedinica. Iskoristivost uložaka s tintom navedena je sukladno podacima na web-stranicama proizvođača.